Вече е официално! Следващият изпит във Варна е на 12.10.2018

В сайта на КРС излезе официалната дата за следващият изпит във Варна. Датата е 12.10.2018 а крайният срок за подаване на документи е 09.10.2018. Изпитът ще се проведе от 16 часа на адрес: гр. Варна, Приморски парк № 4 в Народната астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник“.

Вижте цялата новина от сайта на КРС.

 

За да се явите на изпит за радиолюбители е необходимо следното:

1. Да подадете заявление по образец и да заплатите определената такса.

Документите се изпращат на адрес:
КОМИСИЯ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА
ул. „Гурко“ № 6
1000, гр. София
Документите могат да се подадат и по електронен път чрез използването на Електронния портал на КРС. Изискването за достъп е валидно удостоверение за квалифициран електронен подпис.

2. Да заявите една от обявените по-горе дати за изпит. Датата се посочва при подаване на заявлението, в полето „Допълнителна информация“.

3. Да получите потвърждение за записване за изпит. Потвърждението ще бъде изпратено на посочения от вас e-mail (когато липсва такъв, ще бъдете уведомени по телефона).

В случай че желаете да промените заявената дата за изпит е необходимо, да уведомите КРС по e-mail: [email protected] или на телефон: 02 9492782.

При необходимост от допълнителна информация за изпита за радиолюбители можете да отправите запитване на посочените по-горе e-mail и телефон.

Изпитите се организират съгласно чл. 20 от Техническите изисквания за осъществяване на електронни съобщения чрез радиосъоръжения от любителската радиослужба.